dinsdag 30 april 2013

Een nieuwe koning, een nieuwe quilt!

Vandaag is er geschiedenis geschreven in ons land, koningin Beatrix treedt af en Willem-Alexander wordt koning. Wat een feest in Nederland!


Toen koningin Beatrix het volk verteld dat zij haar taak ging overdragen aan haar zoon, was dat toch wel een heel bijzonder moment, ik dacht meteen een QUILT!! In rood wit blauw en oranje, mooie oude kleuren, en het begon al direct te borrelen....In het geheim heb ik gewerkt aan deze quilt, soms wel moeilijk hoor, niemand om advies kunnen vragen, maar ik vind het resultaat mag er zijn!De kleuren van onze Nederlandse vlag zitten er in en de kleur van het koningshuis, oranje.
Graag wilde ik mijn nieuwe borduurmachine gebruiken, en zocht op internet naar een mooi plaatje van een kroon, wat leuk om te doen!


De 4 kwastjes die aan de quilt hangen symboliseren voor de 4e koning Willem van Oranje.
Wat was het leuk, om op deze manier mee te werken aan de geschiedenis.


Allemaal een fijne Kroningsdag toegewenst!


woensdag 10 april 2013

Quilt wedstrijd quiltje Jeanet

Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de wedstrijd quiltje Jeanet, nu maar duimen dat iedereen hem leuk vind! Als je het leuk vind om mee te doen, je kan je nog inschrijven tot en met 31 mei! (klik)
Ik had zoveel foto's gemaakt....geniet mee! En mocht je een lapje herkennen....ik heb alle stofjes van de stofjes charm club van Marcha gebruikt.


oeps ik heb tegen de vaas aan gestaan, zie je dat? beetje scheef nu!Afgelopen weekend bezocht ik ook nog de quiltdagen in Rijswijk!
Heerlijk, genieten van allerlei quilts die tentoon gesteld werden.

zelf hele oude antieke quilts!

zie je hem hangen de Emma quilt uit het blad quilt en zo

ook Jeanneke van de ' huisjes ' er waren te veel huisjes om te foto graveren, maar complimenten aan iedereen wat een creativiteit.


Fijne dag!maandag 1 april 2013

pasen

Heerlijk niet hoeven werken met pasen, rustige dagen gehad en genoten van de gewone dingen!
De kinderen hebben nog een prachtig werkstuk gemaakt om pasen te gedenken. Ik geniet ervan, wat een talent!Afgelopen week heb ik ook nog een paar mooie boeken gekocht op quilt gebied, dat is ook echt genieten, en zeker 1 daarvan is een aanrader, en ook nog voor het goede doel!


Je kunt het boek bestellen via quiltboek@gmail.com voor 24,95 incl. verzendkosten.
Het is voor het goede doel voor straatmoeders in Nairobi.
Ik kwam het tegen op een blog van ik weet niet meer wie, ik lees er zoveel!
Een echte aanrader! 

Fijne dag!


het babyhuis

modabakeshop

Moda Bake Shop